En skoltrött- och förkyld elevs ilska

Okej. Jag skriver härmed ett vad jag tror blir ett sista inlägg här på min blogg.
Detta med anledning att jag inte gillar skolbloggar samt att jag fick en kommentar om mitt skolbloggande. Som att jag nu när personen tog frukt skulle skriva en blogg om det hela.
Nu kanske ni tycker att jag inte borde ge upp mitt bloggande bara pg. av en enda kommentar. Och om något borde jag kanske triggas att skriva vidare, men nej.
Denna kommentar fick mig att inse att det finns bättre saker att lägga ner tid på än att försöka lära ett spädbarn dansa schottis.
Skämtådsido funderar man ibland på om gaskammare kanske inte var så dåligt i allafall (byt dock ut judarna mot puckon).


Jag känner att jag har blivit någon sorts symbol för en del lärare som jag inte riktigt kan stå för längre. Jag är ingen frihetskämpe som hatar mobbning!!
jag tycker inte att man ska behöva säga till någon som medvetet skräpar ned/mobbar eller är allmänt stökig.  Inget personligt, men jag gör bara Mitt bästa för att göra situationen bättre, ni måste prata med dom som INTE bryr sig istället! Det är inte vi elever som bryr oss som behöver färlsas, ta upp disskusionen i klassrummet under lektionstid istället för med oss upprörda efteråt!
Jag vet att vissa inte alls tycker att det är ett problem, men ni måste understryka att det finns faktiskt andra som tycker att det är ett problem! Annars kommer vi aldrig kunna komma ifrån det! Det är inte direkt några småproblem vi pratar om.
Jag anser att omgivningen faktiskt kan, och borde, kräva av de elever som inte klarar av att hålla sig till trivselreglerna faktiskt rättar sig efter detta om de fått en tillsägning. Sker inte detta kan man inte låta dem vara kvar i folksamlingen då de bara förstör och förpestar miljön för de övriga i gruppen som faktiskt försöker jobba eller ha en vanlig fridfull rast. Är detta verkligen så pass omöjligt?! VARFÖR tar ingen datorerna ifrån de som spelar hög musik under lektionstid så fort läraren tittar bort och VARFÖR är alla så rädda att ta till de åtgärder som faktiskt är uppsatta för att folk inte kan sköta sitt eget skräp? Ta för i helvete till kollektiv bestraffning om det är det enda sättet att komma åt förövarna!
 Allt jag bryr mig om är att jag vill kuna gå till min skola utan att behöva ha ångest över att jag nog inte kommer att stå ut  att inte kunna koncentrera mig på lektionerna. Det tar så jävla mycket kraft när man försöker lyssna att läraren jämt och ständigt blir avbruten av att andra viskar eller högt pratar om annat.
Ska jag som faktiskt vill uträtta skolarbete på lektionera behöva sätta mig i ett annat rum för att det inte är möjligt att jobba i samma rum som mina egna klasskamrater som egentligen också borde jobba?!


Ni lärare får gärna komma och prata med mig, jag menade inget personligt med de jag skrev ovan. Ibland känns det bara som att ni söker bekräftelse och åsikter om olika förhandlingplaner hit och dit. Gör bara vad som står i reglerna så slipper ni stå och vela!!



Är det så jävla svårt att slänga sitt eget skräp?! Ska jag bre en macka åt er också?
Jag är iaf less på at plocka upp efter er. F.r.m. idag ska jag alltid säga till när jag ser någon lämna sitt skräp, men jag kommer aldrig slänga det åt er igen.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att någon annan också kan tillämpa detta. Du kan också slänga andras skräp om du känner dig på de humöret. Men så länge vi gör det blir det inte bättre. Säg till när du ser folk lämna istället.
Eller som jag sa innan: Ta bort all frukt och godis-/kaffeautomater om vi elever inte klarar att hålla rent efter oss. Vi må ha betalat för godiset, men vi har inte betalat för att städerskan ska plocka upp pappret sen.


Detta är sista gången jag uttrycker min ilska över denna likgiltighet bland oss elever.
Då det inte är min uppgift att försöka uppfostra er, nu är mitt tålamod slut: Jag hatar er, ni får andra att må dåligt genom ert beteende = Inte okej!!




Nu kan alla kommentera och blogga vidare om detta bäst de vill.
Jag må också vara ett stort svin ibland. -Men jag låter åtminstonde det inte gå ut över de andra i min närhet, som jag dessutom inte ens känner!!

Arga hälsingar
//Besviken Elev

RSS 2.0